Å forstå kvalitet i vin handler i høy grad om erfaring, om å smake mye med likesinnede.
Men ofte er det ikke tilstrekkelig bare å smake mye og variert for å bli en bedre smaker.
Besøk hos produsenter gir nærhet til folkene, eiendommene, tankene og ideene om hva folk holder på med der de har vinmarkene og eiendommen sin.
Det er nære sammenhenger mellom et sted, en vinmaker og kvaliteten som produseres. Ved å reise og treffe produsentene der de holder til og arbeider, får du et høyere detaljeringsnivå på kunnskapen enn ved å sitte hjemme med venner og dele noen flasker vin.
Jeg har regelmessig fartet rundt i Europas vinområder i mer enn 40 år, de siste 15 for å utvikle sortimentet i Vinmonopolets spesialbutikker.
Jeg har et bredt kontaktnett og kan ta med grupper med vininteresserte folk til adresser som det er verdt å besøke.
Erfaringsmessig er grupper på rundt 4–5 personer ideelt med tanke på størst mulig faglig utbytte av turene.